Skip to content

Spinner sintaksa i Article Marketing u ulozi bildovanja linkova #SEO

April 26, 2010

Ovaj članak sam prethodno objavio na blogu koji sam digao u vazduh. Kako mi je sadržaj ostao u feedu, i kako smatram da je značajna tehnologija u pitanju, odlučio sam da uradim copy-paste i odradim mali update članka.

Na Internetu je moguće naići na veliki grenerisanih sadržaja (nije lako uočiti da su generisani), a najviše ih se nalazi na engleskom govornom području. Od skora, zahvaljujući The Best Spinner alatu takvi sadržaji se mogu pronaći i na francunskom, španskom, nemačkom i italijanskom govornom području, a počeo sam da ih viđam i na ruskom.

S obzirom da eksterni linkovi (anchor tekst) u najvećoj meri utiču na rangiranje, oni su bili i predmet interesovanja velikog broja SEO stručnjaka i njihovih pomoćnika – programera. Oni su razvili posebnu tehnologiju kako bi obezbedili što veći broj eksternih linkova, i na taj način bolje optimizovali svoje web stranice u odnosu na konkurenciju. Reč je o spinner article tehnologiji, tehnologiji koja omogućava da se jedan članak napiše u destine hiljada varijanti od kojih će svaka varijanta članka biti unikatna. To znači da će svaki od tih članaka biti generisan na takav način da će se razlikovati od svog generisanog brata. Drugim rečima, svaki od tih članaka će biti jedinstven (reči, rečenice tj. celi članci zadržavaju suštinu, ali su napisani drugim rečima), što onemogućava pretraživač da detektuje isti sadržaj, jer takvi sadržaji zapravo neće ni postojati.

U zavisnosti od softvera koji se koristi za izradu spinner članka, postoji i razlika u spinner sintaksi. Nekada nije dovoljno da se spinner article objavi putem jednog softvera koji nude uslugu spinovanja i objavljivanja spinovanih članaka (konkurencija je jaka), pa SEO marketari pribegavaju korišćenju raznih  softverskh alata koji nude usluge spinovanja i publikovanja spiner članaka. Iz tog razloga, ponekada je potrebno da se sintaksa spinner aricle-a prilagodi (postoje različiti standardi), a ako bi to radio čovek, izgubio bi dosta vremena. Tu nastupaju spinner convertor-i, koji veoma brzo i lako konvertuju spinner artile iz jedne sintakse u drugu.

Postoje i alati koji omogućavaju da se od članka pisanog na klasičan način napravi spinner article uz pomoć samo jednog klika (Magic article Rewriter), ili je pak bolje izabrati one druge gde sami možete da ubacujete zamene za reči ili sinonime na veoma lak i brz način (The Best Spinner). Ti alati sadrže bazu fraza i reči koje se mogu kombinovati.

Da biste mogli da koristite neke od tih alata potrebo je da budete članovi određenih web sajtova, a članarina se, naravno, plaća – nema džabe ni kod babe.

Pa hajde da vam predstavim neke od tih alata.

Unique Article Wizard

U pitanju je jedan od najčešće korištenih alata u ove svrhe, što se može videti po njegovom page ranku (PR-4). Uz pomoć ovog alata moguće je objaviti do 17.000 jedinstvenih članaka po jednom spinner article-u, a ako ne znate da napišete članak sa spinner sintaksom, u ponudi je i usluga pisanja članaka.

Article Creator Tool

Ovaj sajt omogućava da se objavi do 1.000 članaka po jednom spinner article-u. Ovaj sajt nudi i uslugu konvertovanja spinner teksta iz jedne sintakse u drugu. Tako možete preuzeti spinner tekst iz, recimo, Unique Article Wizard-a i konvertovati ga u spinner sintaksu koju podržava Article Qast.
Ovaj web sajt nudi i besplatnu verziju sa ograničenim mogućnostima, što može biti sasvim dovoljno ako želite da se upoznate sa ovom tehnologijom. Ovde možete videti cenovnik usluga.

Article Qast

Reč je o softverskom rešenju koje nudi firma Stompernet. Ovaj alat se pojavio na tržištu pre nešto manje od mesec dana i već je pridobio dobar deo SEO publike. S obzirom da ga još uvek nisam istražio u potpunosti, neću da tvrdim koliko je zaista jedinstvenih članak moguće objaviti putem ovog servisa. Ako me dobro sećanje služi, mislim da je čovek koji je prezentovao ovaj alat putem webinara, pomenuo da se radi o cifri od oko 3.000.

Bitno je znati i to da prilikom korišćenja ovih alata (u zavisnosti od alata, naravno) svaki spinner tekst pre objavljivanja mora u određenom procentu zadovoljiti tzv. rewritte (ako budete koristili ove alate saznaćete o čemu govorim). Spinner članke u Article Qast-u ne treba objavljivati ako su napisani sa procentom rewritte-a ispod 370%. U suprotnom to se može odraziti na deindexiranje web stranice koja je predmet rangiranja. Objavljivanje spinner tekstova od strane drugih alata koje sam pretstavio u ovom postu je znatno manji i kreće se od 40% do 100%.

Magic Article Rewriter

Još jedan zanimljiv alat je Magic Article Rewriter uz pomoć kojeg možete da običan članak pretvorite u spinner tekst, kako biste ga kasnije uvezli u neki od gore pomenutih alata i objavili na hiljadama web lokacija. Takođe, ovaj alat omogućava da se ispravljaju greške u spinner tekstu koje su gotovo uvek prisutne nakon što je spinner article napisan. Cena ovog alata je 47$, a preuzima se u vidu aplikacije koju je potrebno instalirati na sopstveni računar.

TheBestSpinner

Nešto slično Magic Article Rewriteru ali malo bolje 🙂 To je alat koji zahteva da budete na mreži dok spinujete članak i ispravljate  greške nastale u gramatici, spinner sintaksi i td. Ono što je veoma dobro kod ovog alata je to što svaka fraza ili reč koja se nije nalazila u bazi kao zamena za neku drugu reč ili sinonim,  se prvim ubacivanjem od strane bilo kog korisnika aplikacije ažurira u bazi momentalno, i svi sa pravom korišćenja ove aplikacije kojima zatreba ta reč ili fraza, mogu je iskoristiti od tog trenutka.

From → SEO

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: