Skip to content

SEO saveti za SEO profesionalce

October 2, 2010

Nikako da se nakanim da sednem i napišem neki post, ali evo… pre par dana sam nabasao na neke veoma zanimljive alate koje sam donekle testirao, pa rekoh, hajde da to podelim sa vama.

Stavljam pile da se krčka!

Alat se zove Only Wire, a omogućava da se sa jednog mesta postuju statusi, bukmarkuje, i objavljuju linkovi na 40 vodećih social networking sajtova.

Ovaj alat radi na sledećem principu:

Nakon što korisnik otvori nalog na http://www.onlywire.com potrebno je da ode na stranicu Services, gde se nalaze linkovi do svih veb sajtova na koje onlywire može da uradi update. Potrebno je kliknuti na svaki od servisa i otvoriti nalog na svim tim web sajtovima, a korisnička imena i šifre sačuvati na stranici Services, kako bi onlywire.com mogao da se konektuje automatski na svaki od ponuđenih sajtova. Ovaj setup je potrebno uraditi samo jednom i može se završiti za max 2 sata. Treba obratiti pažnju na to se svaki profil na pojedinačnom sajtu podesi do maksimuma, odnosno, što bolje.

Obavezno ubaciti sliku i napisati nešto o sebi ili subjektu za čije potrebe je nalog otvoren, dodati prijatelje, i td…

Kad su otvoreni nalozi na svim sajtovima, a detalji za logovanje sačuvani na stranici Services, link do željene stranice je moguće objaviti na 40 websajtova sa jednog mesta, i to sa stranice Post. Na toj stranici postoji 5 polja koja je potrebno popuniti i mini kampanja je spremna za Submit.

Sa free account-om na onlywire.com moguće je uraditi do 300 objava mesečno. Postoji mogućnost i da se plati pa de se dobiju bonus objave na mesečnom planu, a cene se kreću već od $10 pa na dalje. Ako nekoga interesuju mogućnosti paid account-a više informacija može da pronađe ovde i ovde.

A sad zaprška!

Ako kosistite WordPress platformu na sopstvenom hostingu, onda možete sa WP sajta skinuti i instalirati Only Wire Multi Autosubmiter.

Ovaj plugin omogućava da se prilikom objavljivanja svakog novog posta status update sa linkom do objavljenog posta pošalje automatski na svaki od 40 sajtova preko onlywire accounta (koji je prethodno setup-ovan). Ovaj plugin se podešava veoma lako. Potrebno je samo ubaciti korisničko ime i šifru za logovanje na onlywire account i kliknuti na save.

Ovaj plugin ima mogućnost da se sačuvaju korisniča imena i šifre za 5 onlywire.com account-a što znači da možete imati 1500 linkova mesečno, ako podesite (5×40 sajtova=) 200profila.

Može dobro da se iskorostiti za korporativne blogove!

Da dolijem čorbu i pustim još malo da se krčka!

Par saveta ako se bavite SEO poslom na engleskom govornom području

Only Wire Multi Autosubmiter u kombinaciji sa UAW pluginom može da omogući da se sajt sam snabdeva sadržajima, a da svaki automatski novoobjavljeni post bude i automatski linkovan onoliko puta koliko se podesi. UAW plugin je besplatan uz free register account, a omogućava potpuno automatizovano objavljivanje članaka pisanih na engleskom jeziku. Sa ovim plugin-om može se napraviti potpuno automatizovan index driver websajt.

Index driver websajtovi se koriste za presipanje PR-a na stranice na kojima se već nalaze objavljeni linkovi do stranica za koje se radi SEO.

Ostaje još samo da se  nađe neki adekvatan add block plugin za wordpress, kako bi se omogućilo ubacivanje željenih linkova u postove koji se automatizovano objavljuju putem UAW plugina. To bi bilo najbolje rešiti putem RSS-a.

Ručak je serviran. Prijatno!

Trenutno testiram ovaj Only Wire Multi Autosubmiter plugin za WordPress, tako da,  ako sam se negde zeznuo u proračunu, mirođiju ću ubaciti naknadno.

From → SEO, Setup Marketing

3 Comments
  1. Jel nisi do sada popio penal zbog ovakvih radnji ?
    Deluje zanimljivo, pa bolje da pitam pre nego sto probam

  2. Danijel Pendjer permalink

    E… jesam na tumbliru i blogspotu, tako da njih izbegavaj. Ostali su OK po tom pitanju. Ovo je sajt sa kojim sam radio testiranje: http://pagerankdriver.cz.cc/

    Ako hoces da probas savetujem ti da uradis na drugi nacin. Link ti je u trackbeku ispod komentara.

Trackbacks & Pingbacks

  1. Automatizacija linkovanja putem Social Networking sajtova #SEO « Internet Marketing Trikovi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: